пʼятниця, 12 листопада 2010 р.

Зурабову не подобаються українські порядки

«Мігранти у другому, у третьому поколінні вже не говорять мовою батьків. Таким чином, втрачаються культурні і соціокультурні внутрішньородинні зв`язки, які є надзвичайно важливим чинником, зокрема для соціальної стабільності в країні, в якій ці родини проживають» - Так, тільки чинником зі знаком мінус ---. В Германії, наприклад, зараз з цим величезні проблеми - мігранти погано знають німецьку - в результаті замикаються в своїх групках, стають злочинцями і терористами. 

Хотілося б ще нагадати пану Зурабову давнє російське прислів'я "В чужой монастырь со своим уставом не ходят"

 Для російськомовних громадян України важливо мати можливість отримувати освіту російською мовою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав посол Росії в Україні Михайло ЗУРАБОВ, відповідаючи на запитання журналістів після участі в міжнародному форумі «Захист російської мови, культури і російськомовного населення в країнах СНД і Балтії».

«Можливість отримувати освіту російською мовою в Україні якщо існує, то за неї треба боротися», - сказав він.

Посол нагадав, що вступні іспити до вузів складаються українською мовою, також існують жорсткі вимоги щодо використання української мови в судочинстві і діловому листуванні. «Ця обставина певним чином формує ставлення до російської мови у молоді», - вважає М.ЗУРАБОВ.

Він відзначив, що мігранти, які приїздять до будь-якої країни, через певний час «втрачають» наступне покоління. «Мігранти у другому, у третьому поколінні вже не говорять мовою батьків. Таким чином, втрачаються культурні і соціокультурні внутрішньородинні зв`язки, які є надзвичайно важливим чинником, зокрема для соціальної стабільності в країні, в якій ці родини проживають», - сказав посол.

За словами М.ЗУРАБОВА, учасники форуму «Захист російської мови, культури і російськомовного населення в країнах СНД і Балтії» намагаються знайти розв'язання саме цього питання. «Розв'язання питання не у тому, щоб їх діти не отримували освіту українською мовою, яка є державною мовою України… Вони говорять про те, що прагнуть того, щоб їхні діти отримували освіту тією мовою, якою вони спілкуються у сім`ї», - сказав посол.

Немає коментарів:

Дописати коментар