субота, 6 листопада 2010 р.

Магнус Карлсен відмовився від участі у претендентському циклі чемпіонату світу

Перший номер світового шахового рейтингу, норвежський гросмейстер Магнус Карлсен, звернувся з відкритим листом до президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова і комітету ФІДЕ з проведення чемпіонату світу. У листі Карлсен повідомляє про своє рішення не брати участі у запланованих на березень-травень 2011 року матчах претендентів.

"Після тривалих роздумів я дійшов висновку, що претендентський цикл 2008-2012 не являє собою достатньо сучасну і справедливу систему для того, щоб забезпечити мотивацію для тривалого процесу підготовки і гри у самих матчах" - говориться у листі.

"Чемпіонські привілеї, довгий (5 років) строк циклу, зміни, що вносились під час його проведення і призвели до його нового формату (кандидатського) - через усе це не проходив жоден чемпіон світу з часів Каспарова. Заплутані критерії ранжирування, а також концепція декількох матчів, що йдуть один за одним - все це, на мій погляд, незадовільне".

Магнус Карлсен вже демонстрував свою незгоду з політикою ФІДЕ, коли у 2008 році вийшов із серії Гран-прі, яка є частиною претендентського циклу. Але, не зважаючи на це, отримав статус претендента за рейтингом.

Карлсен зазначає, що хотів би зосередити свою енергію на розвитку своїх шахових здібностей і відстоюванні своєї першої позиції у світовому рейтингу. Також він не відкидає можливості своєї участі у наступних циклах чемпііонату світу.

За матеріалами Chessbase.com

Немає коментарів:

Дописати коментар