вівторок, 12 жовтня 2010 р.

Re: Власті Італії підрахували, скільки іноземців проживає в країні

От дивно - румунів, албанців, мароканців менше в світі чим українців, а в Італії - більше. Значить Мін. іноземних справ України - недопрацьовує.



Центральний інститут статистики Італії з'ясував, що кількість іноземців, що постійно проживають на Апеннінах, перевищує 4,2 млн. осіб. За даними інституту, станом на 1 січня 2010 року доля іноземців у загальній кількості жителів Італії складала 7%. Серед іноземців, що постійно проживають на Апеннінах, без малого один мільйон (22%) складають неповнолітні діти.
В інституті зазначили, що кількість дітей, що народилися в Італії від батьків-іноземців, зросла за минулий рік на 6,4% і перевищила 77 тисяч. Ці діти складають вже 13,6% від усіх новонароджених в Італії.
Тим часом, через жорстку імміграційну політику кількість іноземців, які отримали  громадянство у 2009 році, склала лише трохи більше 59 тисяч осіб. Більшість з них отримали громадянство завдяки шлюбам з італійцями.
Соціологи з'ясували, що майже половина іммігрантів прибуває на Апенніни з країн Східної Європи. Найчисленнішу громаду зараз складають румуни, албанці і марокканці. Водночас, за швидкістю приросту кількості іммігрантів на першому місці знаходяться молдовани. Далі йдуть пакистанці, індійці і українці.
Зазначимо, що без іноземних громадян, що прибувають до Італії, населення країни у 2009 році зменшилося б на 75 тисяч осіб. У реальності ж населення країни збільшилося на 295 тисяч людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар